Om meg

Oslo
Denne blogg er ikke aktiv. Besøk mitt nye nettsted, techstiler.no, for nyere arbeider! Her viser jeg fram mine produkter, prosesser, ideer og inspirasjon, og endel fra min Master i Formgiving, kunst og håndverk 2009/2010. Er det noe du lurer på, kontakt meg gjerne på barekari@gmail.com

mandag 24. mai 2010

Interaktiv veggkollage

Dette er mitt masterarbeide, mitt sluttprodukt i denne utdanningen (forhåpentligvis).
Veggkollasjen består av blomster jeg har klippet ut av ulike retrotekstiler, og et ansikt fra et trykk på en t-skjorte. Ut fra munnen hennes har jeg lagd en snakkeboble trykt med termokrom farge, i samme farge og i samme form som noen av blomstene. Det er sydd med strømledende tråd som undertråd, rettsøm stinglengde 2 i bobla. Tråden er koblet til et kretskort, og en mikrofonsensor. Når noen snakker i mikrofonen, blir det strøm til bobla i ca 5 sekunder, og ordene WOW! kommer fram. 
Wow er valgt litt på grunn av at hele uttrykket til kollasjen har et tegneseriepreg, og på grunn av den såkalte wow-faktoren ("Wow-faktoren" beskrives som barnets reaksjon på når noe som tidligere var kjedelig, blir fremstilt på en ny og spennende måte. For å oppnå denne effekten, mener Anne Bamford at læreren trenger opplæring i kreative og estetiske fag).


På tre av blomstene er det festet hvite lysdioder som er koblet til en lyssensor. Når noe kommer foran lyssensoren, vil diodene lyse. Det tre blomstene er i tre kretser, slik at hver blomst lyser forskjellig. 
På fem av blomstene er det en gul diode.  Disse står og lyser hele tiden, programmert til å lyse litt tilfeldig ved at hver diode er én krets.
Veggkollasjen: Man ser noen gule dioder som blinker hele tiden. De hvite diodene kommer bare når man krysser lyssensoren, og er vanskelig å få med på kamera.
Uten strøm til den termokrome fargen:
Med strøm: WOW!
Mange intrikate koblinger. Her gjelder det å ha tunga rett i munnen!Det hele er så limt på en kapaplate (arkitektpapp) med limpistol, og skjært ut langs blomstene for å gi en 3d-effekt og for å bekytte og skjule elektronikken. Det er skjært ut hull til de tre kretskortene. Dermed kan man fortsette å programmere de.

1 kommentar:

  1. Kom og se dette verket på utstillingen i Rådhusgalleriet 26 mai til 6 juni!

    SvarSlett